Jag är inte ensam...

Vissa perioder kan vara som en stor storm i våra liv. Jag har haft en period nu som har varit svårare än annars, det här sista året har mer eller mindre varit som en storm och stormar har ofta negativa följder, nån skadas, andra drunknar etc. (Alltså, jag pratar ju inte om fysiska stormar på tex sjön när jag säger "storm i våra liv", jag menar när vi har det jobbigt.)

Det är lätt att välja att bygga en liten fasad runt om kring sig när man har en storm i sitt liv för att se till att man inte släpper någon tillräckligt nära för att kunna skada en. Just jag bygger inte upp just fasader, men det känns som att jag på sätt och vis har burit en mask under ett tag, en annan sida av mig. Ibland låtsas jag att allt är bara bra, ingen skada skedd... Men så är det inte alltid, jag menar finns det någon endaste människa på jorden som har ett perfekt liv utan bekymmer, problem, svårigheter, stormar? Jag har bekymmer, problem, svårigheter och stormar ibland, men det är skönt att veta att jag inte är ensam. Jag kan alltid vända mig till en större person som vet allt och ser det mesta kanske ur en annan synvinkel än vad jag gör, som kan ge mig hjälp, tips och råd. Jag kan alltid vända mig till Gud, Han som ser mina tårar, som förstår mina problem, som hjälper mig.
Vissa tänker "Det där är bara en myt, gud finns inte." Vet du, jag ska säga dig en sak, ge en liten liknelse.
När man köpt exempelvis en klocka vet man ju inte var urmakaren finns och vem han är, men klockan vittnar om hans verk. Utan urmakare, ingen klocka. På samma sätt: utan Gud, ingen människa, ingen planeten jorden. Skapelsen vittnar om Hans verk!
Så vad jag vill säga är att när du har det tufft, så prova att vända dig till Gud, till Jesus som gav sitt liv för dig för att du inte skulle smärta, sår och sjukdomar. Han är vår hjälpare, helare, läkare och tröstare. Ge det en chans, när du känner att det inte är lätt så gå in i ditt rum, lås din dörr, lägg dig i sängen och börja förklara för Gud hur du känner dig, vad som hänt och vad det är som har sårat dig, så kommer Han att hjälpa dig. Jag lovar!
Jag har provat med det här många gånger, men om jag ska vara ärlig så känns det ibland som att prata med tomma intet... Men jag fick det bevisat för mig att Gud faktiskt ser mina tårar. Orkar ni ett vittnesbörd till? Jag hoppas det, det är inte så långt...
Det hände en gång när jag åkt med familjen till Hudiksvall för att träffa släkten och då passade vi på att besöka mammas gamla kyrka som hon gått i sen hon var liten. I slutet av mötet ställde sig en random lite äldre man upp och hade händerna riktade uppåt mot himlen och så började han tala: "Så säger Herren..." Jag kommer inte ihåg allt, men det jag kommer ihåg var att han sa "Han har sett dina tårar och dina stormar...". Jag tänkte då "Wow, jag är inte ensam. Jag har inte talat med tomma intet, det han säger är från min Far i himlen, direkt levererade ord. Han ser mig, Han har inte lämnat mig ensam för döden, Han förstår mig och vill hjälpa mig bara jag ger det chansen." Det är sant!!

Kram, Julia

No favourites, Jesus loves you just the way you are

Vet ni vad jag alltid kan trösta mig med när jag ibland känner mig ersatt eller så? Att Jesus inte gör skillnad på någon endaste människa, Han älskar varje person lika mycket! :D Det är så skönt att veta att det finns minst en som bryr sig om mig, och jag kan kalla honom vad jag vill; pappa, bror, kompis etc.

 

Det står skrivet i Apg 10:34 att Paulus sa: "Nu förstår jag verkligen att Gud inte gör skillnad på människor". Det är sant. Ibland gör vi det (det är fel), men Gud gör aldrig det!

 

Gör ALDRIG någonsin skillnad på människor, det kan skada dem djupt (jag känner själv igen den nedtryckande känslan), och döm aldrig ALDRIG männsikor, förlåt dem direkt så slipper det plåga dig under en längre tid. Det kan vara svårt, men det är värt att gå vidare!

 

Jag säger det här till dig för det är just vad jag inte gjort; glömt, förlåtit och gått vidare. Det är därför alla mina problem idag över huvud taget existerar, det är därför mina kvällar ibland består av tårar och uppgivna skrik att "jag orkar inte mer!".

 

Sök kärlek hos Jesus och inte hos människor. De kan smärta dig djupt, ge dig långvariga sår som bara blir mer och mer infekterade. Jesus ger dig aldrig sår, Han gör aldrig skillnad på människor och Han kom inte för att döma, Han kom för att rädda; det Han gör är att läka sår, upprätta dig och ge dig kärlek.

//Julia


RSS 2.0